onsdag 27 maj 2009


Dessa härliga upphängningskrokar fick jag av vänner till födelsedagen. Jag bara väntar på den dag jag får hänga upp dem i huset, då har vi kommit långt! Tack P & A!

Bergsvärme


Vi borrade för bergsvärme förra hösten, och igår fick vi allting installerat. Vi har inte kunnat göra det tidigare eftersom vi har vårt tekniska utrymme i källaren, och den har inte varit färdig förrän nu.

Vårblommor



Innan vi grävde dräneringen hösten -07 hade vi massor av vitsippor på gården, men tyvärr var vi tvungna att gräva upp en del. Här är bilder av lite blommor från gården, vi har vitsippor, förgätmigejer och liljekonvaljer.

tisdag 26 maj 2009


Det här underbart fina golvet fanns under en plastmatta i farstun. Nu finns det i uthuset i väntan på bättre användning, till vad vet vi dock inte ännu.

Den här bilden är tagen i början av juli sommaren 2008, när vi hade rivit ner den gamla farstudelen och skulle börja på med grunden för utbyggnaden. Det var en hel del pusslande och sökande med grunden, eftersom vi ville ha kilstenar under den nya delen också. Efter en del om och men fick vi tag på tillräckligt många stenar som var i bra skick, och i slutet av september var alla stenarna fastgjutna!

söndag 24 maj 2009

farstun


Så här ser huset ut nu. Vi valde att bygga ut farstun så att det blev ett vinkelhus istället, och i den nybyggda delen kommer våtutrymmena och farstun.
Idén att bygga huset i vinkel valde vi av flera orsaker, bland annat för att det ramar in gården på ett mysigt sätt och för att det var en bra lösning med tanke på grundarbetet. Vi var lite oroliga för hur det skulle börja se ut, men vi är riktigt nöjda med resultatet!

Så här såg huset ut i juni i fjol, när vi rev farstun. Den var i så dåligt skick att vi var tvungna att riva bort allting.