onsdag 29 juli 2009

Grävning pågår


Kom just hem från bygget där jag har spenderat den senaste timmen med att gräva grus, det är otroligt hur mycket man gräver och hur litet resultatet blir sist och slutligen. Den sista timmens arbete är knappt märkbart. Anledningen till det aktiva grävandet är att rörmokaren har varit vid huset hela dagen, och kommer att komma tillbaka imorgon igen. Här är en bild av dagsläget i det kommande badrummet, så roligt när man börjar få en bättre bild av hur allt ska bli. Imorgon fortsätter grävandet för Andrés del, själv ska jag börja sortera fönster.

tisdag 28 juli 2009

båtprojekt



För två år sedan fick vi en båt av min farfar, som tyvärr ännu står orörd på land. Vi håller på och letar efter en motor till den, och så ska den putsas och fixas till. Det betyder alltså ännu ett projekt som vi kommer att ta itu med först om något år, men som vi hoppas ha glädje av många vackra sommardagar framöver...
För tillfället har den ju sin charm med mossan som växer över den, nästan synd att ta bort den vackra beklädnad den fått.

torsdag 16 juli 2009

Gammalt spröjsat fönster


Länge länge har jag sökt efter ett spröjsat fönster till huset, men jag har inte hittat det jag velat ha. Idag fick jag av en tillfällighet syn på detta fantastiska fönster hos min mormor och morfar. Morfar har sparat det i sitt förråd i många år. Ursprungligen kommer det från ett gammalt hus som fanns i Åbo skärgård, och min morfar tyckte det var så vackert så han sparade det. Antingen ska jag använda just detta fönster, men om det av någon anledning inte är möjligt så ska jag försöka få ett likadant gjort åt mig.

måndag 13 juli 2009



Jag har också på senaste tid blivit fascinerad av gamla gärdesgårdar, drömmen är ju att ha en egen runt gården. När vi är ute och kör brukar jag fotografera intressanta objekt, och här är någon bild av vackra gärdesgårdar runt om i Österbotten.

Juni försvann i en rasande fart, tyvärr. Sommaren är alltför kort, det finns så mycket man vill hinna med. Eftersom vi har haft en del besök av nära och kära har vi inte velat spendera tid på bygget, utan juni gick istället i det trevliga umgängets tecken. En dag spenderade vi på Stundars, och där finns bland annat dessa söta byggnader för barn. Om tid och ork finns nästa sommar skulle vi gärna bygga en liknande lekplats för barnen.

torsdag 9 juli 2009


Det har varit mycket lite effektiv byggtid på sistone. Det enda som har blivit färdigt är barnens sandlåda, och dom var mycket nöjda med resultatet...nu är det bara mera leksaker som saknas!