onsdag 26 augusti 2009

Fönster


För en vecka sedan hämtade vi hem ca 40 fönsterbågar i olika storlekar från vår snickare. Tanken är att jag ska olja dem först, för att därefter måla dem i gräddvit linoljefärg. För stunden har jag oljat in största delen av dem, och nu återstår alltå det intressantaste; själva målningen. Vi målar dem med Ottossons linoljefärg, som jag har tyckt fungerar alldeles ypperligt på mina andra små projekt. Jag har höga förhoppningar att den ska lyckas bra på våra fönster också. Tyvärr har vi inte förberett utrymmena tillräckligt bra, så nu hoppar vi omkring mellan diverse gamla fönster och brädhögar och försöker hitta någon ledig plats att ställa de oljade fönstrena på. Vet inte hur vi ska kunna hitta tillräckligt med utrymme när vi ska börja själva målningen, men sådant brukar ju lösa sig.

Fick även ett efterlängtat mail av vår fönsterrestaurerare, hon tror att hon får alla ytterfönster klara till den sista augusti. Jag är så nyfiken på resultatet, vi har väntat med spänning hela sommaren för att få se våra fönster. Karmarna och innerfönstrena ska hon arbeta med i höst, men det gör hon antagligen på plats eftersom det blir betydligt enklare så. Oj den dag alla våra fönster är i skick, den dagen är värd att firas!

måndag 24 augusti 2009

dränering och golvjakt


Jag tycker att denna sommar till viss del har gått i grävandets tecken. Nu senast hade vi, tack och lov, en maskin som stod för det huvudsakliga arbetet. (och våra pappor, inte att förglömma, de gjorde ett ypperligt jobb måste jag säga). Nu är dräneringen klar runt hela huset, så nu är ytterligare en sak överstruken på att-göra-innan-hösten-listan. Resultatet syns på bilden.

Själva var vi på golvjakt till Härkmeri medan de andra slet vid bygget. Vi ska få köpa ett gammalt golv av Andrés kusin. Årtionden av ihärdigt vandrande har satt sina spår, och golvet har nu en vackert nernött yta. Planen är att vi ska ha det i köket. Tyvärr tog jag ingen bild, men så fort vi har fått det hemtransporterat ska jag fota det.

söndag 23 augusti 2009

Juthbacka


Så var det äntligen dags för Juthbacka marknad igen. Ifjol hade jag ingen möjliget att fara, så i år försökte jag vara där i god tid för att hinna gå runt och och fynda så mycket som möjligt. Vädret var underbart och stämningen var på topp när jag, en väninna och min mamma började strosa runt på området. Det tog inte heller länge att konstatera att det finns så många saker jag vill ha, jag var tvungen att begränsa mig.








Skåpet på bilden är jag såå glad att jag köpte. Jag vet ännu inte vad vi ska ha det till, men ett vackert skåp som detta hittar man alltid någon användning för, helt klart. De små sockerskålarna köpte jag också, och många andra intressanta saker.
Min väninna fyndade lite oväntat hon också, i slutet av dagen stod hon som ägare till en alldeles underbar röd fåtölj. Att hon inte hade någon egen bil och att hennes lägenhet är i Helsingfors var bara bisaker i sammanhanget. Med en sådan beslutsamhet övervinner man många hinder!

torsdag 13 augusti 2009

sommarnöje


Sommaren kan ju inte enbart gå ut på byggstress, det finns så mycket annat man också ska hinna med. För oss är den bästa avkopplingen en båtutflykt med familjen. Vi har fördelen att bo precis mitt i skärgården, så närheten till alla vackra holmar är bara någon kilometer bort. Förra veckan var tanken att tillsammans med min mans familj åka ut till deras fiskebastu, men vi blev tyvärr stoppade av vädrets makter. När vi bara var två i båten var det inga problem att köra, men när vi hade samlat hela gänget i båten och lämnat hamnen hann vi bara köra tio minuter och sen var flera stycken helt genomvåta...Det kan ju tilläggas att vi skulle ut på öppet vatten till en holme som ligger mellan Finland och Sverige, men det var alltså bara för mig att vända båten och styra hemåt igen, och hoppas på bättre sjöväder en annan gång! Med gott humör och en strålande sol fick vi iallafall en god picknick på bryggan! Här väntar vi på att få tanka "blå Bettan", min pappas båt som vi hade lånat över dagen.

onsdag 12 augusti 2009

tidsfördriv


Dottern har stortrivts på bygget denna sommar, hon har spenderat många långa timmar med oss där, flitigt arbetande med sina egna projekt. Här är en bild på ett av hennes många tidsfördriv. Tänk vad några spikar och ett litet snöre kan vara intressant...