onsdag 30 september 2009

Domkyrka o toalettrulle









Jag har på grund av studier tillbringat några dagar i ett vackert höstfärgat Åbo. Eftersom jag ändå var i närheten, beslöt jag och Magda att åka till Billnäs, det är mycket roligare att åka ner dit istället för att börja beställa varorna och nu blev ju resan inte så lång.
Tapeten på bilden ovan beställde jag en provbit av som de ska skicka hem, eftersom den inte fanns i lager. Det är en förgätmigej-tapet, och jag fastnade för den men i en blågrön färg istället för den rosa. Magda köpte en toalettrullehållare, som kanske ska få pryda deras badrum när deras hus är färdigt.
Tog också en bild av Aura å med domkyrkan i bakgrunden, en fin höstbild!

tisdag 29 september 2009

En dag på Byggnadsapoteket








Idag har jag och min lillebrors sambo spenderat en härlig dag på Byggnadsapoteket. Meningen var att jag skulle köpa fönsterbeslag till våra fönster, vilket jag också gjorde, men naturligtvis hittade jag också mycket annat. I en antikaffär i närheten fann jag två alldeles underbara lampetter i gjutjärn. Jag tror de ska få en plats nära vår kakelugn, men jag är inte säker. Måste prova mig fram.
Jag tog också med mig några provbitar på tapeter, det är så mycket lättare att få en uppfattning om tapeten när man håller i den. Jag har hittills mest tittat på bilder och de ger inte de vackra tapeternera rättvisa. Vi var helt fascinerade av alla de färgsättningar och kombinationer som fanns överallt, och alla intressanta detaljer!
Vi tog en hel del bilder under dagen, här är ett urval av både sådant vi inspirerades av och sådant vi köpte.

lördag 26 september 2009

Äntligen



Förra veckans tisdag fick vi äntligen golvet i nya delen gjutet. Nu har vi ett golv att gå på! Vi hade också sån tur att vi fick två av våra vänner som hjälpte till under dagen, förutom golvsliparen förstås, så det tog inte lång tid förrän det var färdigt. Om några dagar kan vi ta bort plasten. Nu har vi ett färdigt golv till farstun och till badrummet, och dessutom gjöt vi tre grunder för eventuell kakelugn och spis.

fredag 25 september 2009

Höstnjutning




















Man kan ju inte låta hösten gå förbi utan att ta vara på allt det fina som naturen erbjuder. Det är få gånger vi har tagit oss tiden att fara ut till skogs denna höst, men lite bärplockning och svampplockning har det blivit. Tyvärr har det inte vart något lingonår i år, däremot finns det ganska gott om svampar. Vi har hittat både trattkantareller och taggsvampar. Jag missade hjortronsäsongen i somras, vilket var synd eftersom hjortronsylt är otroligt gott. Jag ska istället försöka plocka tranbär även om de inte på långt håll är lika goda som hjortron. Jag har passat på att titta runt när vi ändå varit i skogen, och det verkar vara en del tranbär på kommande. Kanske det blir lite lingon/tranbärssylt i vinter också...

tisdag 15 september 2009

råddigheter

Jag ska försöka ordna upp lite mer i min blogg under de närmaste dagarna, de små stunder man har tid för det vill säga. Bli därför inte förskräckta om bloggens layout är en halvkatastrof under en en tid framöver. Det finns ju också många andra saker som är på gång för tillfället. På torsdag ska vi provtrycka vattenledningarna till golvvärmen, vi målar fönster, vi är på jakt efter någon som kan gjuta och slipa golvet nästa vecka, vi beställer material till våra kommande golv, vi får vår fönsterrestaurerare till huset i helgen och med sig har hon alla våra ytterfönster. Det är härligt när det händer saker!

måndag 7 september 2009

Vackra spetsar



















Min lillebror och hans sambo köpte ett gammalt vackert stockhus i början av sommaren, bilden på det finns under ett tidigare blogginlägg. För någon vecka sedan var vi dit igen, och denna gång hann jag gräva runt lite bland alla de ljuvliga kläder som lämnats kvar. Bland annat fann jag en vacker sorgehatt som jag tyvärr inte tog någon bild av. Däremot fann jag denna fina klänning med de underbaraste spetsar man kan tänka sig. För mig som är allt annat än handarbetande av mig, kan inte föreställa mig den tid och det arbete som satts ner på att göra denna klänning. Jag ger all min beundran för det tålamod och flit som tidigare generationer har uppvisat, ett slags tålamod som jag gott kunde ha mer av när jag står och målar alla mina ynka 40 fönsterbågar...