måndag 21 december 2009

och så var det december


Mitt i all byggstress kommer plötsligt julstressen också. Mina problem med datorn är inte ännu heller lösta, därav de långa pauserna mellan inläggen. De senaste veckornas intensiva byggande har fortsatt, och nu är hela huset klart för isolering, den 28 december är det bokat! För några veckor sedan var vi och hjälpte till att lyfta fram det gamla golv som vi förhoppningsvis ska ha i huset, och för en vecka sedan fick vi det hemtransporterat tillsammans med ett nytt golv, och ytterpanelen till hela huset. Efter att huset är isolerat får vi börja pussla ihop alla golv, det blir en utmaning!
Här är en bild från golvhämtningen!
God jul!!

onsdag 2 december 2009

Vi ser ut!


Nu har vi fått våra fönster till den nya delen, så snart börjar kanske detta evighetsprojekt med fönstren vara avklarat. Tills nästa vår när renoveringen av innerbågarna börjar...och övre våningens fönster behöver också åtgärdas...Hursomhelst så är det såå roligt att äntligen kunna se ut!

Jag har hittat ett härligt material att arbeta med, och som jag nu använder överallt. Jag besökte Metsänkylän Navetta med min kusin för två veckor sen, och där köpte jag flera stora rullar med lin. Jag använder det till tätningen runt fönstren, och det är så smidigt att arbeta med det.

Som bäst försöker vi få igång golvvärmen i nya delen, och i helgen får vi kanske börja dra rören för elementen till nedre våningen i gamla delen!