söndag 21 februari 2010

nya golvhörn













På bilden till vänster syns ett hörn av det golv som vi har satt in nu i februari. Vi plockade ihop golvplankor som hade varit i rummet tidigare med golvplankor som hade funnits i de andra rummen. Det blev som sagt en del pusslande, och det är långt ifrån färdigt även om alla plankor är på plats. Golvet ska ännu slipas eftersom det för tillfället höjdmässigt är mycket ojämnt. Det ska också skruvas fast i ett senare skede när det fått torka ordentligt. I köket är golvläggningen också på gång, även om vi har pausat med allt vad byggande heter den senaste veckan. Förhoppningsvis börjar familjens alla medlemmar snart vara på benen igen så vi kan fortsätta! Köksgolvet är bilden till höger, och där använder vi nya golvplankor. Så mycket lättare det är att lägga in nytt golv istället för att pussla ihop ett gammalt. Det kunde ta mig två timmar att få endast två gamla golvplankor på plats, men det är det ju värt förstås. Som tur är fick jag också mycket hjälp!

tisdag 16 februari 2010



När vi köpte huset för två år sedan var källaren full med gamla fina Riihimäki-burkar. De var från början smutsiga, halväckliga och fyllda med gammal sylt efter att ha varit orörda i vem vet hur många år. De flesta av burkarna var tyvärr trasiga, men några lyckades jag rädda. Idag har jag städat lite på vinden, och passade då på att hitta nya uppgifter för de vackra burkarna, synd att låta dom stå tomma och oanvända. En burk fick bli samlingsplats för ljus och en annan ska få vara hemvist åt mina hela fyra stycken virkningsgarn. Flaskan med den härliga korken i porslin har jag ännu inte hittat någon användning för, så den får stå tom så länge.

söndag 7 februari 2010

gömda överraskningar


Nu har vi hela golvet lagt i det som ska bli vårt arbetsrum. Tyvärr har jag ingen bild av det just nu, men det är på kommande. Kan istället visa en bild på det tak som gömde sig bakom vita fyrkantiga träfiberskivor i arbetsrummet. Taket är helt ljuvligt vackert, hoppas bara att även resten av taket är i gott skick,vi har endast hunnit ta ner en del av det. En liten del är tyvärr skadat, det som syns på bilden, men det går att fixa. Blev så inspirerad av nya golvet och det fina taket så jag tror att morgondagens program är uppgjort.