fredag 26 mars 2010

snöskottning





























Som så många andra känner jag att jag bara måste kommentera lite om all denna snö som kommit ner i vinter. På grund av lathet var vi inte till bygget på över tre veckor, eftersom det krävdes några timmars snöskottande för att bara ta sig in i huset. Drivorna framför huset gick mig nästan upp till låren...På bilden har jag kommit ca halvvägs i snöröjandet. Efter att huset var klart fortsatte vi med uthuset, men där var det tack och lov inte lika mycket...Det som var postitivt var att vi fick hängrännorna putsade när vi klättrade upp på drivorna som rasat ner från taket. Jag tycker det är så härligt när man de senaste dagarna har hört ljudet av snön som smälter, jag väntar så på påsken och våren och att resten av snön ska smälta bort.

onsdag 24 mars 2010

charmig pläd



















Jag besökte en god vän häromdagen vars mamma hade fått en alldeles fantastiskt fin pläd. Såna här gånger önskar jag att mitt handarbetsintresse skulle vara större än det är, jag är tyvärr helt borta när kommer till handarbete. Jag lyckades virka ett hjärta för ett år sen, men det är också allt. Några gånger har jag försökt få min farmor att visa mig hur man virkar mormorsrutor, men jag glömmer det så snabbt jag kommer hem. Men efter att jag har sett denna fina pläd undrar jag om det inte skulle vara värt ett nytt försök...

onsdag 17 mars 2010

Kattungar





Idag fick mina föräldrars katt fyra kattungar, och eftersom min lillebror och hans sambo ska ha två stycken lovade jag att sätta upp några bilder här på bloggen så att de ska kunna välja vilka de vill ha. Är inte detta ändå ett tecken på att våren är här? Ikväll bär det av för mig till bygget igen, för tillfället håller jag på att pussla in bitar av skivor på väggarna där de saknas. Vi har även köpt ett handfat till badrummet på vinden, så även detta ska placeras in i det redan mycket trånga förrådet...

lördag 13 mars 2010

våra dörrar





För några veckor sedan blev vår ytterdörr till huset färdig. En lokal snickare har gjort en åt oss, och två till min syster och hennes sambos hus i Sverige. Dörrarna är än så länge obehandlade, men nu inväntar jag vårens inspiration som ska ge mig energin att börja olja och måla dem. Färgen är redan bestämd, det blir Ottossons linoljefärg, en specialbeställd kulör som fick heta Replotgrå. Färgen finns redan på våra uthusdörrar, och inne i huset har fönsterbågarna ursprungligen haft den färgen. Vi kommer antagligen att måla ytterbågarna på huset i den färgen, men vi är inte helt säkra ännu. Jag har i snart två veckor lovat att lägga ut bilden av dörrarna på bloggen, och här är de nu S och F, tyvärr är bilderna inte de bästa, men de ger en fingervisning av hur de ser ut. Visst blev dom fina!
De två översta bilderna är min systers dörrar, och den som ligger på en golvhop är vår. Golvhopen är för övrigt vårt köksgolv.