tisdag 31 augusti 2010

Augusti-talkot





Vi hade ett mycket lyckat talko första helgen i augusti, det blev många som deltog och en hel del blev gjort. Fönster blev både tätade och målade, ett jobb som tar en timtal om man gör det själv. Otroligt vad snabbt det går när man är flera. Vi koncentrerade oss på utsidan eftersom vi vill bli så färdiga som möjligt under sommaren/hösten. Vi hade också en kaffepaus som uppskattades av alla, inte minst av två små hjälpande gossar som målade flitigt. Kanske vi snart får börja förvarna om ett vintertalko?

fredag 13 augusti 2010

auktioner och kaos. Precis som det ska vara!


En bild av våra fynd...



Här försöker vi organisera oss och planera hur vi ska få in allt i bilarna. Lättare sagt än gjort.


Här någonstans är min plats!


I slutet av juli hölls två auktioner på samma dag, och en samlad tropp på ca elva personer bestämde sig för att åka. Förnuftsmässigt började vi med den auktion närmast oss, och tre bilar stressade således iväg på morgonen. Lite senare än vi hade tänkt, naturligtvis! När är man någon gång i tid?
Auktionen visade sig vara sämre än vi trott, och efter ett virrigt överläggande åkte samma tropp vidare till nästa auktion. Ännu mer försenade, naturligtvis! Denna auktion överraskade oss däremot mycket positivt, och det blev en hel del köp. För min och Andrés del blev det en låda med spetsörngott, ett skrivbord, en mjölkkanna, en hemvävd filt och sex stolar. Min syster och mamma blev ivriga även de, så i slutändan fick jag knappt rum i bilen när det var dags för hemfärd. Men fina fynd blev det!
Bilderna sammanfattar bra stämningen...Alla var lätt virriga och trötta, regnet vräkte stundom ner, hungern mättade vi med några grillade korvar och barnen sprang av och an...
Lite förvånad blev jag när jag följde med de andras budgivningar och plötsligt hörde hur min fyraåriga dotter högljutt och glatt kastade sig in i budgivningen. Lyckligtvis har hon inte full koll på siffror ännu, så hennes bud på 17 euro hade jag kanske haft råd med:)Tack och lov bjöd dock någon annan över, vi hade inte haft utrymme i bilen för mera saker.

torsdag 5 augusti 2010

Bygghjälp


Denna sommar har åtminstone vädret varit på vår sida, till skillnad från diverse andra saker inte alltid gått som vi tänkt. Vi har hunnit med en del målande av både fönster och hus, och jag hoppas på så många vackra augustidagar framöver att huset skulle bli färdig målat. Vilket naturligtvis förutsätter att brädbeslåningen är på plats...Men det jobbar vi på för fullt. I helgen ska vi ha talko och det borde bli en hel del gjort om jag bara hinner förbereda det mesta. Jag och min tidsplanering går som sagt inte alltid ihop.
Förra veckan fick vi bygghjälp av min syster, hennes man och min pappa, och en hel del blev gjort igen när man är många. Jag och sis koncentrerade oss främst på att måla fönster, medan de andra isolerade mellanväggar. Min systers man är målare så han visade oss hur man spaklar, mycket tacksamt! Hur enkelt det kan se ut när ett proffs gör det!! Och hur svårt när man ska göra det själv! André fick in knixen direkt, så det blir nog han som sköter den biten.