söndag 26 september 2010

Och så en bild


Här är bilden av taket i farstun. De kommande dagarna ska den resterande panelen målas och spikas upp, och därefter blir det ytterligare målning..och sen är det klart!!
Vi har också börjat fundera lite på gården och inom några veckor kommer grävaren. Eftersom hela gårdsplanen blir en lervälling om våren skulle det vara skönt att ha färdigt dräneringen runt uthuset redan i höst. Enligt vår planeringslista för sommaren/hösten så borde vi också beställa grus till vägen och gårdsplanen. Jag hoppas alltså att vintern kommer sent i år!

lördag 25 september 2010

Höstslask

Jag börjar bli lite less på utejobbet nu. En hel del jobb återstår att göras med brädbeslåningen, vi har inte ens kommit halvvägs. Det största arbetet återstår, det vill säga att flytta ut alla fönster och försöka komma på en bra tätningslösning.I detta regnväder skulle jag mycket hellre jobba inomhus med mitt senaste jag-smiter-undan-brädbeslåning-projekt, alltså taket i farstun. Kameran har varit borttappad en tid så jag har inga bilder, men taket är alltså nästan färdigt. Idag hämtade vi också hem golvet till farstun, det blir gråa stenplattor. Förhoppningsvis kan vi börja på med det inom några veckor. Jag hyser även ett litet hopp om extra arbetskraft imorgon, min lillebror och hans flickvän kommer kanske och hjälper oss en stund. Tacksamt!

söndag 5 september 2010

och lite mera loppisfynd










































Här kommer någon bild till av mina loppis- och auktionsfynd, vi har fyndat en hel del grejer runtom i Österbotten. Känns tråkigt att det är så länge tills nästa sommar, men förhoppningsvis ska vi bo i huset då, så den tanken piggar upp i min lilla sommaren-är-slut-sorg!
På bygget händer inte mycket för tillfället. Både jag och André jobbar och på kvällarna studerar vi, så den extra tid vi har just nu räcker inte riktigt till för att vara på bygget. Några veckor till, sen blir det bättre på byggfronten igen. Målet var att ha ytterpanelen klar i september, så får se om vi hinner. Det finns en sak som vi är mycket duktiga på, och det är att skjuta upp deadlines. Om vi inte hinner inom september kan vi alltså med gott mod skjuta upp det till oktober...