måndag 14 mars 2011

det bästa





Jag älskar att gå igenom mina foton, vad är väl bättre än känslan av nostalgi? När våren börjar göra sig påmind är jag speciellt intresserad av sommarfoton, kanske för att jag vet att denna min favoritårstid närmar sig. Det blir lite som av tjuvkika in på sommaren och att bygga upp förväntningar. Här är ett hopplock av tidigare somrars äventyr.

lördag 12 mars 2011

vårsol


Abstinensen efter solen börjar göra sig påmind nu i mars. Varje soltillfälle ska tas tillvara, och varje möjlighet till en trevlig utflykt är viktig även om det innebär att tiden som lämnar över för bygget är minimal. Vädret har verkligen inbjudit till efterlängtade picknickstunder och inte minst skoterkörning. Vår gamla trogna ockelbo, som knappt går att styra och allra minst bromsa, fungerar ännu suveränt på isen. Idag prövade vi även på pilkfiske, men det var ingen höjdare. Har svårt att förstå tjusningen i sådant stillasittande. Imorgon ska vi dock göra ett till försök, så att jag med godare samvete kan förkasta det tidsfördrivet. Naturligtvis ska vi också grilla lite mer korv, skida och köra skoter. Jag älskar soliga helger i mars!

torsdag 10 mars 2011

idéer



Golvet är lite mer än halvvägs färdigt i köket, men jag planerar redan för fullt. Hittade nyligen två lampor som jag beställde för ett år sedan, och som jag ursprungligen såg framför mig i barnrummet. Detta har nu ändrats, nu ser jag dem hänga så vackert ovanför ett ännu odefinierat köksbord. Eftersom tapeterna har gult i sig tror jag att lamporna kommer till sin rätt i det rummet.

tisdag 1 mars 2011

tålamod

Fortsättningsvis håller jag på med badrummet, och nya utmaningar och oväntade småsaker dyker konstant upp. För tillfället är det en mellanvägg som utmanar mig, både kunskapsmässigt och tålamodsmässigt. Men får jag bara hem de delar jag behöver så ska det nog ordna sig. Duschkranen ska beställas imorgon, vi hittade en som vi är nöjda med och som passar vår budjet.



Här är en bild på bastun så här långt. Längre än så här kommer vi inte heller förrän golvet är klart, men det känns roligt att åtminstone ett rum börjar få sin slutgiltiga form. Kan ju tillägga att det första nästan-klara-rummet förhoppningsvis också är det som i slutändan får förbli det mest sneda. Om man granskar listerna förstår man snabbt vad jag talar om. I något skede har huset rört på sig, och vi vet inte om det är tjälen eller om huset sättnat när vi lyfte elementen på plats. Det visar sig i sommar. Tyvärr vågar vi inte kakla badrummet innan vi listat ut vad som är på gång.